Milyen idős kortól ajánlják a SwimFin cápauszony használatát?

A SwimFin cápauszony jellemzően 2 éves, vagy annál idősebb gyermekeknek készült, de rengeteg visszajelzést kaptunk a szülőktől és az oktatóktól, akik már 18 hónapos korú gyerekeknél is alkalmazzák. Eddig a legkisebb gyermek 15 hónapos volt. A SwimFin cápauszonyt használhatják úszni tanuló felnőttek és speciális igényű gyermekek és felnőttek is.

A SwimFin cápauszonyt pántokkal együtt szállítják?

Igen, a SwimFin cápauszony egy pár normál méretű pántot tartalmaz, színes eredeti logóval ellátva.

Cserepántok rendelhetőek hozzá?

Igen, a normál és nagy cserepántok rendelhetőek online. Minden pánt fekete színű, színes eredeti logóval rendelkezik.

Milyen hosszúságúak a normál és a nagy hevederek?

Sima felületen történő rögzítéskor a normál heveder 78 cm, a nagy 85 cm. Felhívjuk a figyelmet arra, hogy a testen körülvéve helyezkednek el a pántok- csak felnőtteknek és nagyobb gyermekeknek ajánljuk a nagy hevedereket.

Milyen idős kortól használható a normál méretű heveder?

A gyermek korától és súlyától függ, de a normál méretű pántok legfeljebb 12 éves korosztályra illeszkednek még jól. Ha a gyermeke idősebb, vagy felnőtteknek vásárol, tanácsos a nagyobb pántokat rendelni.

Hány méretben kapható a SwimFin? (azaz kisebb méretben érkezik a csecsemők számára és nagyobb a felnőttek számára?)

Egy méretben kapható.

Milyen súlyt képes megtartani a SwimFin?

Kb. 15kg-100kg

Csak háton lehet viselni, vagy hason is?

Soha ne hordja a SwimFin cápauszonyt hason, csak hátára rögzítve.

Tartanom kell a gyermeket a vízben, ha a SwimFin cápauszonyt viseli?

Azt javasoljuk, hogy a gyerek sekély vízben próbálja a SwimFin cápauszonyt először, hogy megszokja az érzést. Kezdetben tarthatja a gyereket a vízben, és ösztönözheti a kar és a lábmozgásra, amennyit a gyermek szeretne. Idővel a gyermeke önállóan akar majd úszni, figyeljük, amíg egyre magabiztosabb nem lesz! Mindig tanácsos felügyelni a gyermeket a vízben és környékén.

Mekkora a SwimFin cápauszony súlya?

A SwimFin cápauszony csomagolásal együtt 242 g, tehát hihetetlenül könnyű.

Miből készül a SwimFin cápauszony?

EVA habból készül.

Védjem a gyermeket az UV sugárzástól a SwimFin alatt?

Ha gyermeke hosszabb ideig, pl. nyaraláskor viseli a SwimFin cápauszonyt egy medencében, javasoljuk, hogy az UV sugarak ellen védekezzen.

Ha a gyermeknek érzékeny bőre van, javasolják-e a használatát?

Ha gyermeke érzékeny bőrű, ajánlatos pólót vagy úszó felsőt viselni az uszony alatt.

Lehet-e használni a SwimFin cápauszonyt a nyilvános vízi parkokban és úszómedencékben?

Ez attól függhet, hogy az adott szabadidőközpont vagy a vízi park szabályai lehetővé teszik-e a használatot, de általában igen. A SwimFin cápauszony egy úszást segítő eszköz, így a gyerekeknek megengedettnek kell lenni, hogy viselhessék az általuk választott segédeszközt. Néha a csúszdákon a személyzet megkérheti, hogy távolítsa el az uszonyt, mivel a gyermek nem tud hátradőlni tőle, ha a csúszda meredek. Az úszást oktatók világszerte használják a SwimFin cápauszonyt az oktatások során , abszolút kényelmes viselni és ezáltal élmény lesz vele az úszástanulás.

A SwimFin cápauszony tartalmaz használati útmutatót?

NEM! A leírás megtalálható a weboldalon. Javasoljuk, hogy a szülő vagy az oktató a kezdeteknél segítse a gyermekeket, amíg a SwimFin cápauszonnyal nem érzik magukat biztonságban. Miután megszokták a felhajtóerőt, ösztönösen tudják, mit tegyenek, és akkor kezdődhet az önfeledt szórakozás. Néhány gyerek azonnal ráérez, de a kisebbeknek és a kevésbé magabiztos gyermekeknél eltarthat egy ideig. Nincsenek szabályok a SwimFin cápauszony használatára - természetes előrehaladásról gondoskodni kell, amíg a gyerek nem tudja magát elengedni. A SwimFin cápauszony minden korosztály képességeit fejleszti, de minden esetben egyedi, adott életkorra és képességekre vonatkozóan, teljesen eltérő lehet egy eltérő korú és képességű gyermek számára. Soha ne hordja a SwimFin cápauszonyt elöl, a hasi részen.

A SwimFin megfelel az EN71 játékbiztonsági és az EN13138 Buoyancy Aid International Safety Standards előírásainak.